Σε δύο προσαγωγές υπόπτων για τον τραυματισμό που οδήγησε στο θάνατο τον 19χρονο διαδηλωτή, Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, στο Εσκισεχίρ, προχώρησε η τουρκική αστυνομία.

Η αστυνομία της περιοχής οδηγήθηκε στα ίχνη των δύο αυτών ατόμων, μετά από εξέταση των βίντεο που καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας δύο κτηρίων κοντά στο σημείο που χτυπήθηκε ο Κορκμάζ, όπως αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση της Χουριέτ.

Οι ύποπτοι φέρονται να είναι πολίτες και όχι μυστικοί αστυνομικοί.

Το στιγμιότυπο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες και δείχνει ομάδα ατόμων να επιτίθεται σε διαδηλωτές με ρόπλαλα, ήρθε στο φως στις 12 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για το θάνατο του Αλί Κορκμάζ.

Η αναφορά που περιήλθε στην κατοχή της εισαγγελίας ανάφερε ότι εξετάστηκαν περίπου 40 κομμάτια από βίντεο. Η ομάδα που επιτίθεται φαίνεται στο βίντεο να κρατά ρόπαλα που μοιάζουν με αυτά του μπέιζμπολ, σημειώνεται στην έκθεση.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι ένα σημείο του βίντεο διάρκειας 18 -20 λεπτών που καταγράφηκε μετά τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή, δεν μπορεί να εντοπιστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal.

Η κυβέρνηση και η αστυνομία αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση αυτού του στιγμιότυπου.

Ο 19χρονος Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ υπέκυψε στα τραύματά του στις 10 Ιουνίου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν μετά τα άγρια χτυπήματα που δέχθηκε από ομάδα ατόμων, την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα δακρυγόνα της αστυνομίας, στις 2 Ιουνίου, στο Εσκισεχίρ.