«Είμαι στόχος καθημερινών απειλών» δηλώνει στην εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα η ιταλίδα υπουργός Ένταξης των μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ, μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία κατάγεται από το Κονγκό.

Την Κυριακή, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής γερουσίας και στέλεχος της Λέγκας του Βορρά Ρομπέρτο Καλντερόλι παρομοίασε την Κιέντζ «με ουρακοτάγκο», προκαλώντας κατακραυγή από μέρους όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

«Είμαι διατεθειμένη να δεχθώ την όποια αντιπαράθεση, όταν όμως αυτή έχει βάση, (έχει) κάποιο περιεχόμενο, όχι προσβολές. Ήρθε η στιγμή να πούμε ‘φτάνει’», τονίζει η ιταλίδα υπουργός.

«Γίνομαι στόχος απειλών καθημερινά. Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνημάτων, γραμμάτων. Πριν από λίγες ημέρες, σε ένα συνέδριο κοντά στο Ρίμινι, με ειδοποίησαν ότι κάποιος με περίμενε στην πόρτα κι αναγκάστηκα να βγω από πλαϊνή έξοδο», αναφέρει ακόμη η Κιέντζ στην συνέντευξή της στην Κοριέρε.

Σε σχέση με τον γερουσιαστή Ρομπέρτο Καλντερόλι, περιορίζεται να δηλώσει ότι «ίσως η θέση του έπρεπε να δοθεί σε όποιον είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που απορρέουν από μια τόσο μεγάλη ευθύνη».