Καθώς οι φήμες περί εθνικών εκλογών στον Καναδά εντείνονται εν όψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών νέα σφυγμομέτρηση δείχνει πως η υποστήριξη προς το κυβερνών κόμμα αυξάνεται με το 40% των ψηφοφόρων να λένε πως θα ψηφίσουν Συντηρητικό υποψήφιο στην περιοχή τους.

Το γκάλοπ της Nanos Research πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 Καναδών με κύριο ερώτημα ποιο κόμμα σκέφτονται να ψηφίσουν σε ενδεχόμενες εκλογές.

Από τους 826 ψηφοφόρους το 39,7% είπε πως θα ψήφιζε τους Συντηρητικούς. Την ίδια ώρα το κλίμα για τους Φιλελεύθερους μοιάζει να γίνεται αρνητικό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 26,6% είπε πως αν ψήφιζε αύριο θα ψήφιζε το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Το Δεκέμβριο η πρόθεση ψήφου για τους Φιλελεύθερους ήταν 31,2%.

Η δημοσκόπηση δίνει 18,9% στο Νεοδημοκρατικό Κόμμα έναντι 17,2% που είχε το Δεκέμβριο.

Το Μπλόκ Κεμπεκουά έπεσε στο 9,9% απο το Δεκέμβριο που είχε 10,2%. Το Πράσινο Κόμμα έφτασε στο 4,9% έναντι του 3,2% που είχε το Δεκέμβριο.

Η δημοσκόπηση επίσης βρήκε μεγάλη διαφορά στην προτίμηση των ψηφοφόρων γιά τους υποψήφιους πρωθυπουργούς.

Μόνο το 13,6% των ψηφοφόρων θα ψήφιζε τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Μάικλ Ιγκνάτιεφ ως πρωθυπουργό, ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός Στίβεν Χάρπερ απολαμβάνει δημοτικότητας της τάξης του 34,5%.