Την άμεση παρέμβαση του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ρομπέρτο Μαρόνι «για να λύσει την υπόθεση Καλντερόλι», ζήτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, στον απόηχο του σάλου που προκάλεσε ο γερουσιαστής του ξενοφοβικού κόμματος όταν ανέφερε ότι η έγχρωμη υπουργός Ένταξης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ «θυμίζει ουρακοτάγκο».

«Η Ιταλία σήμερα είναι παρούσα στις σελίδες του ξένου Τύπου για μια υπόθεση που μας ντροπιάζει, η οποία κάνει κακό στην χώρα μας», τόνισε ο Λέτα. Ο πρωθυπουργός αναφερόταν στη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της ιταλικής γερουσίας και στελέχους της Λέγκας Ρομπέρτο Καλντερόλι.

«Απευθύνω έκκληση στην πρόεδρο της περιφέρειας του Μιλάνου και επικεφαλής της Λέγκα Ρομπέρτο Μαρόνι –με τον οποίο συνεργαζόμαστε για την Διεθνή Έκθεση του 2015– να παρέμβει ώστε να γυρίσει άμεσα η σελίδα αυτή. Διαφορετικά θα μπούμε σε λογική γενικευμένης σύγκρουσης», υπογράμμισε ο Λέτα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης ζητεί ουσιαστικά την παραίτηση του Καλντερόλι από την αντιπροεδρία της γερουσίας.

Το ίδιο ζήτησε νωρίτερα επίσημα το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα η πολιτική δύναμη στην οποία ανήκουν τόσο ο Λέτα όσο και η Κιέντζ.

«Τώρα φτάνει. Δεν μπορούμε να αφήσουμε περιθώρια στο ρατσισμό, στους προπηλακισμούς, στην ενθάρρυνση του κάθε απαράδεκτου ένστικτου» ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι Δημοκρατικοί.

Η Ιταλίδα υπουργός που κατάγεται από το Κονγκό δεν θέλησε να ζητήσει την παραίτηση του γερουσιαστή της Λέγκας. Περιορίσθηκε να τονίσει ότι ο υβριστής της «δεν προσέβαλε την ίδια αλλά την Ιταλία», κι ότι «το θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους Ιταλούς είναι η γλώσσα που χρησιμοποιούν όσοι έχουν υψηλά αξιώματα στον χώρο της πολιτικής».