Θέλοντας να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το δραστήριο προφίλ του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μπήκε σε καταδυτικό σκάφος και κατέβηκε στα 50 μέτρα βάθος στον Φινλανδικό Κόλπο, προκειμένου να εξερευνήσει το ναυάγιο της φρεγάτας «Ολέγκ».

Ο 60χρονος πρώην πράκτορας της KGB θέλει να δώσει λίγη ώθηση στη δημοτικότητά του, μετά το κύμα διαδηλώσεων κατά της διακυβέρνησής του της περιόδου 2011-12.

Φορώντας ένα μαύρο τζάκετ, τζιν και λευκά αθλητικά παπούτσια, ο Πούτιν κάθισε αναπαυτικά στη μπροστινό τζάμι της κάψουλας και καταδύθηκε για να δει από κοντά το κουφάρι της φρεγάτας που βυθίστηκε στον Κόλπο το 1869.

Μετά 20 λεπτά, ξαναβγήκε χαμογελαστός στην επιφάνεια, εξαίροντας παράλληλα, τη δουλειά της Ρωσικής Γεωγραφικής Κοινότητας που μελετά το ναυάγιο εις μνήμην των ρώσων ναυτών που χάθηκαν στη θάλασσα, και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ειλικρινά δεν έχουμε ξανακάνει τέτοια εργασία στο παρελθόν. Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα τώρα, μπορούμε τελικά να το πραγματοποιήσουμε από την άποψη και των πολιτικών και των οικονομικών δυνατοτήτων μας. Το ηθικό καθήκον προς τους υπερασπιστές της πατρίδας είναι αυτονοήτο», δήλωσε ο Πούτιν.