Αρνείται να σταματήσει την απεργία πείνας που ξεκίνησε με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι ο Έντβιν Σουγκάρεφ ποιητής και πρώην μέλος του Βουλγαρικού Κοινοβουλίου.

Ο Έντβιν Σουγκάρεφ συνεχίζει την απεργία πείνας εδώ και 20 μέρες και πολλοί εκφράζουν φόβους ότι θα έχει άμεσες συνέπειες στην υγεία και στη ζωή του, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

Ο διάσημος Βούλγαρος ποιητής και πρώην πρέσβης στην Ινδία και στην Μογγολία δήλωσε στο dnevnik.bg ότι αισθάνεται σχετικά καλά, παρ΄ότι έχει χάσει αρκετό βάρος.

“Όταν κάποιος αποφασίζει να κάνει ένα τέτοιο βήμα, δεν πρέπει να υποχωρεί” υπογράμμισε.

Αρκετοί Βούλγαροι διανοούμενοι με επιστολή τους προς τον Έντβιν Σουγκάρεφ και τον φωτογράφο Νικολάι Γκένοφ, ο οποίος επίσης πραγματοποιεί απεργία πείνας, τους ζητούν να σταματήσουν τη διαμαρτυρία.

Οι υπογράφοντες την επιστολή εκφράζουν το θαυμασμό τους για τη θαρραλέα πράξη των δύο ανδρών, αλλά τονίζουν ότι οι κυβερνώντες “δεν έχουν συνείδηση” και δεν θα συγκινηθούν από την αυτοθυσία.

Οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Βουλγαρία ξεκίνησαν με αφορμή το σκανδαλώδη διορισμό του αμφιλεγόμενου μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ντέλιαν Πέεβσκι ως προέδρου της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS) στις 14 Ιουνίου.

Παρ΄ ότι ο διορισμός του ανακλήθηκε από τη Βουλή, οι Βούλγαροι συνεχίζουν τις διαδηλώσεις προβάλλοντας ως αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Ο Έντβιν Σουγκάρεφ άρχισε την απεργία πείνας στις 26 Ιουνίου.