Ένας άνδρας που φέρεται να είναι μέλος της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C και καταζητείται στην Τουρκία για τη δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων το 1991 συνελήφθη στη βορειοανατολική Ισπανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία.

Ο ύποπτος, που ονομάζεται Αλί Σαχίν και είναι τουρκικής υπηκοότητας, συνελήφθη την Τρίτη στην Αμπουρία Μπράβα, κοντά στη Χιρόνα. Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί το 2008 από τις τουρκικές δικαστικές αρχές, σύμφωνα με τις οποίες είναι μέλος «της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο-Κόμμα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων ο Σαχίν κατηγορείται για τη δολοφονία ενός Αμερικανού πολίτη και ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στα γραφεία τουρκικών πολιτικών κομμάτων, στο προξενείο των ΗΠΑ και στην έδρα της Πολιτιστικής Τουρκοαμερικανικής Ένωσης στην πόλη Αλάνια. Φέρεται επίσης να συμμετείχε σε μια επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στην οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Όλα τα αδικήματα διεπράχθησαν το 1991.

Το DHKP-C ανέλαβε πρόσφατα την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα.