Ο πρόεδρος, Μαχμούτ Αμπάς, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα με Παλαιστίνιους ηγέτες για την πιθανή επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, μετά από τρία χρόνια διακοπής, δήλωσαν αξιωματούχοι, χωρίς ωστόσο να παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους.

Ο Αμπάς συναντήθηκε την Τρίτη στην Ιορδανία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος επί έξι μήνες κάνει εντατικές προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Οι προτάσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ, οι οποίες δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, εγκρίθηκαν από μια επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου. Η επιτροπή δήλωσε ότι οι προτάσεις αυτές ότι «παρέχουν τα θεμέλια και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ηγετικό στέλεχος του Παλαιστινιακού Απελευθερωτικού Οργανισμού (PLO) δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι «περιμένουμε να ακούσουμε από τον πρόεδρο τις προτάσεις του Κέρι. Θα υπάρξει συζήτηση σχετικά με αυτές και καθένας θα εκφράσει την άποψή του. Τα συμπεράσματα θα προκύψουν από τη γενική πλειοψηφία».