«Βουτιά θανάτου» μέσα στα παρασκήνια του ιστορικού ρωσικού θεάτρου για έναν από τους πλέον παλιούς μουσικούς της ορχήστρας του.

Το διάσημο θέατρο όπερας και μπαλέτου της Μόσχας δεν πρόλαβε να ξεπεράσει την επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των μπαλέτων και αντιμετωπίζει ένα νέο, απρόσμενο όσο και τραγικό, συμβάν.

Ο 65χρονος Βίκτορ Ζέντοφ επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες «υπηρέτησε» πιστά τα Μπολσόι ως βιολιστής και με το χιούμορ και τις ευρύτατες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις του είχε κερδίσει όλους στο θέατρο.

Την Τρίτη, ωστόσο, μέσα στο χώρο που γνώριζε πιο καλά και από το σπίτι του, έγινε το κακό. Στο πίσω άκρο της σκηνής, ο Ζέντοφ παραπάτησε και έπεσε στο από κάτω επίπεδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των Μπολσόι Κατερίνα Νοβίκοβα.

Η είδηση προκάλεσε νέο σοκ στους ανθρώπους του θεάτρου, που άρχιζε σιγά-σιγά να βρίσκει τους κανονικούς του ρυθμούς, υπό την νέα του διεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο πρώην διευθυντής Ανατόλι Ικσάνοφ απομακρύνθηκε μετά την εμπλοκή του σε σειρά σκανδάλων, με κυριότερο την επίθεση με οξύ στον καλλιτεχνικό διευθυντή των μπαλέτων Μπολσόι, Σεργκέι Φιλίν.

Ο άλλος βασικός εμπλεκόμενος, ο πρώτος χορευτής των Μπολσόι Πάβελ Ντμιτριτσένκο, είναι ήδη στη φυλακή μαζί με δύο συνεργούς του, περιμένοντας να δικαστεί για την ίδια επίθεση.

TAGS