Νέες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στην Αίγυπτο μετά από την έκκληση της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον για απελευθέρωση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

«Θεωρώ ότι πρέπει να απελευθερωθεί», δήλωσε η κ. Άστον, μετά από συνάντηση που είχε με τον μεταβατικό πρόεδρο Άντλι Μανσούρ και τον αντιπρόεδρο, υπεύθυνο για τις διεθνείς σχέσεις Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

«Με διαβεβαίωσαν ότι είναι καλά. Θα ήθελα να τον δω», πρόσθεσε.

Την απελευθέρωση Μόρσι ζήτησε η Κάθριν Άστον

Μετά τις επαφές της με τη μεταβατική πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου, η Κάθριν Άστον συναντήθηκε με εκπροσώπους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε πως θα ήθελε να είχε συναντηθεί με τον ανατραπέντα πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.

Η ίδια είχε συνάντηση με ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού του Χίσαμ Καντίλ, και ενθάρρυνε και τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν τον διάλογο.

Όπως δήλωσε η κ. Άστον στο BBC, συζήτησε με τη μεταβατική κυβέρνηση το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας της ΕΕ σε μελλοντικές εκλογές.

Υποστηρικτές και αντίπαλοι του Μόρσι πραγματοποίησαν διαφορετικές διαδηλώσεις στο Κάιρο που διήρκεσαν μέχρι τα ξημερώματα, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα.

Παράλληλα, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν αργά χθες το βράδυ σε δύο διαφορετικές ένοπλες επιθέσεις εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στο βόρειο Σινά που συνορεύει με το Ισραήλ, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές.