Νέες αδημοσίευτες φωτογραφίες με τον φερόμενο ως βομβιστή της Βοστώνης είδαν το φως της δημοσιότητας από το «χέρι» του φωτογράφου της Αστυνομίας της Μασσαχουσέτης . Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον Τσερνάεφ μέσα στη βάρκα όπου κρυβόταν μέσα στα αίματα αφού έχει χτυπηθεί από τα πυρά των αστυνομικών. 
 
Η δημοσίευση όμως των φωτογραφιών έγινε χωρίς προηγούμενη επίσημη άδεια με αποτέλεσμα ο φωτογράφος να απαλλαγεί από τα καθηκοντά του και να τεθεί σε διαθεσιμόητα. 
 
Ο αστυνομικός και φωτογράφος Σόν Μέρφι δήλωσε πως προχώρησε στη δημοσίευση τους αφού ένιωσε βαθιά προσβεβλημένος από το εξώφυλο του μουσικού περιοδικού Rolling Stones που εμφανίζει τον Τσερνάεφ σαν σταρ. 
 
«Η αλήθεια είναι πως αυτή η φωτογραφία στο περιοδικό δεν προσβάλλει μόνο τις οικογένειες των θυμάτων αλλά μπορεί και να παρακινήσει κάποιους «ασταθείς» που θα θελήσουν να κάνουν κάτι για να δουν το πρόσωπο τους εξώφυλλο στο περιοδικό», είπε ο Μερφι στο Boston Magazine. 
 
Όπως πρόσθεσε ελπίζει πως οι δικές του φωτογραφίες θα δώσουν στον κόσμο να καταλάβει ότι όλα ήταν αληθινά. «Δεν ήταν ένα τηλεοπτικό σόου», καταλήγει.