Ένας Νορβηγός νεοναζί, ο οποίος συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, αφέθηκε ελεύθερος, αφού η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλέξει αρκετά αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του. Μια μέρα νωρίτερα είχε αφεθεί ελεύθερη και η γυναίκα του.

Ο Κρίστιαν Βικέρνες είχε συληφθεί την Τρίτη στο σπίτι του στην περιοχή Κόρεζ. Ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ισχυριζόταν αρχικά ότι ο άνδρας «θεωρείτο ικανός να διεξάγει μιας μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση», ο υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, παραδέχτηκε αργότερα ότι «δεν γνώριζαν ούτε τον στόχο ούτε την τοποθεσία».

Η γυναίκα του Βικέρνες, η οποία συνελήφθη και αυτή αλλά αφέθηκε την Τετάρτη ελεύθερη, είχε πρόσφατα προβεί στην αγορά τεσσάρων όπλων, λόγος εν μέρει για τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν το ζευγάρι. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η γυναίκα είχε νόμιμη άδεια.

Προκειμένου να υποστηρίξουν το επιχείρημά τους ότι 40χρονος αποτελεί κίνδυνο για το κράτος και τους πολίτες, οι αστυνομικές αρχές επεσήμαναν το γεγονός ότι ο Βικέρνες ήταν μεταξύ των ανθρώπων οι οποίοι έλαβαν, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το μανιφέστο του Νορβηγού τρομοκράτη, Άντερς Μπρέιβικ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το θάνατο 77 ατόμων.

Ο Βίκερνες καλείται τώρα να απολογηθεί στις κατηγορίες για υποκίνηση φυλετικού μίσους εξαιτίας κάποιων αναρτήσεών του στο internet, ωστόσο έχουν απαληφθεί πλέον οι κατηγορίες περί τρομοκρατίας.