Ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στις 18:24 τοπική ώρα (13:24 ώρα Ελλάδας) στην αίθουσα αφίξεων του τερματικού σταθμού 3 του διεθνούς αεροδρομίου στο Πεκίνο, όπως μετέδωσαν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης της Κίνας, ο βομβιστής που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι τραυματίστηκε από την έκρηξη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες. 

Μεμονωμένοι Κινέζοι που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν αποζημίωση για παράπονα έχουν καταφύγει και στο παρελθόν σε παρόμοια μέτρα, περιλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων, αλλά τέτοια περιστατικά είναι σπάνια εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια και το κίνητρο σε αυτή την υπόθεση δεν είναι ακόμα γνωστό.

Η κρατική ραδιοτηλεόραση China Central Television μετέδωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε μόλις μερικά μέτρα έξω από την πόρτα απ΄όπου βγαίνουν οι επιβάτες διεθνών πτήσεων αφού παραλάβουν τις αποσκευές τους. Δεν είναι σαφές γιατί βρισκόταν ο άνδρας στο αεροδρόμιο.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Reuters πως τα πράγματα επέστρεψαν στην κανονική τους κατάσταση περίπου 90 λεπτά μετά την έκρηξη και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις επιπλέον μέτρων ασφαλείας.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις για το κίνητρο του άνδρα, λέγοντας πως η αστυνομία του αεροδρομίου διερευνά το περιστατικό.