Νέες συγκρούσεις μαίνονταν σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού και πολλές αεροπορικές βάσεις των περιχώρων, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας εισέρχεται στο δεύτερο χρόνο μιας φονικής αναταραχής.

Κοντά στη Δαμασκό, ένας αξιωματικός της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς σκοτώθηκε σε μάχες εναντίον των ανταρτών, ανέφερε εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Σφοδρές μάχες ξέσπασαν την αυγή κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού και στην αεροπορική βάση Ναϊράμπ", ανέφερε το Παρατηρητήριο, που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών. Συμπλοκές σημειώθηκαν επίσης στη συνοικία Σουλεϊμάνε αλ-Χάλαμπι.

Μάχες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Κουαϊρίς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, που εδρεύει στη Βρετανία.

Χθες Σάββατο, τουλάχιστον 109 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας, σύμφωνα με την καθημερινή καταμέτρηση του Παρατηρητηρίου, το οποίο υπολογίζει σε περισσότερους από 100.000 τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των 28 μηνών του πολέμου στη Συρία.