Υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Καΐρου για να καταγγείλουν τη δολοφονία τριών ισλαμιστριών γυναικών την προηγουμένη και για να ανανεώσουν την απαίτησή τους για αποκατάσταση του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Οπαδοί της ισλαμικής οργάνωσης, στην οποία ανήκει ο Μόρσι, διαδήλωσαν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στο κεντρικό Κάιρο, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το συγκρότημα.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την ανατροπή του Μόρσι από το στρατό και αυτό που αποκαλούν "αισχρή θέση της Δύσης για το στρατιωτικό πραξικόπημα".

Κρατώντας πορτρέτα του Μόρσι οι διαδηλωτές φώναζαν "παράνομη", αναφερόμενοι στην ανατροπή του από το στρατό στις 3 Ιουλίου.

Ένα άλλο συλλαλητήριο, στο οποίο συμμετείχαν κυρίως γυναίκες, πραγματοποιήθηκε κοντά στο υπουργείο Άμυνας στο Κάιρο, όπου οι συμμετέχοντες κατηγόρησαν το στρατό ότι χρησιμοποιεί βία εναντίον των ισλαμιστών, δήλωσαν μάρτυρες.

Τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν χθες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους του Μόρσι στη Μανσούρα, στο Δέλτα του Νίγηρα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.