Όλα τα σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου, θα μπλοκάρονται αυτόματα για τους χρήστες στην Βρετανία, εκτός και αν αυτοί επιθυμούν το αντίθετο, όπως αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Επιπρόσθετα η επεξεργασία διαδικτυακού πορνογραφικού υλικού που απεικονίζει βιασμό θα θεωρείται παράνομη

Σύμφωνα με το ethnos.gr, o πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, θα απαιτήσει τη Δευτέρα από τις αποκαλούμενες μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο, να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν τις περιπτώσεις που αφορούν την κακοποίηση παιδιών μέσω του ίντερνετ, απειλώντας τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις ακόμη και με νομικές κυρώσεις αν δεν το κάνουν.

«Κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο άθλιες, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την άρρωστη και κακόβουλη πρόθεση του χρήστη και θα πρέπει να υπάρξει κάποια απάντηση σε όλα αυτά», θα αναφέρει τη Δευτέρα ο κ. Κάμερον σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Έχω ένα πολύ σαφές μήνυμα για την Google, την Bing, τη Yahoo! και τις υπόλοιπες εταιρείες. Έχετε την υποχρέωση να ενεργήσετε για το θέμα αυτό .. ηθικό καθήκον» αναμένεται να πει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον ασκεί τους τελευταίους μήνες πίεση στις μεγάλες επιχειρήσεις στο ίντερνετ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάχρηση του διαδικτύου, που οδηγεί σε εγκλήματα κατά ανηλίκων. Η πρόσφατη έρευνα για διπλή περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης και δολοφονίας παιδιών, έδειξε ότι οι δύο δολοφόνοι είχαν προηγουμένως εμπλακεί σε παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο.