Σκηνές από αστυνομική ταινία, καταγράφονταν σε περιοχές της Λεμεσού, χθες βράδυ, κατά την επιχείρηση σύλληψης 45χρονου καταζητούμενου.

Το επικίνδυνο της όλης επιχείρησης, φανερώνει κι ο απολογισμός της. Τρεις αστυνομικοί χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο του καταδιωκόμενου και τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημιές από την σύγκρουση του αυτοκινήτου του σε εννιά οχήματα, εκ των οποίων τα τρία περιπολικά. Τελικά ο 45χρονος, ο οποίος καταζητείτο για σωρεία υποθέσεων διαρρήξεων και κλοπών, συνελήφθη, όταν εγκλωβίστηκε   με το αυτοκίνητό του σε χώρο στάθμευσης της Λεωφόρου Μακαρίου.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας άρχισε λίγο μετά τις δέκα χθες βράδυ, όταν αστυνομικός περιπολικού, αντιλήφθηκε τον «γνωστό» 45χρόνο καταζητούμενο να κυκλοφορεί με το όχημά του στη Λεωφόρο Μακαρίου. Δόθηκε σήμα και περιπολικά βγήκαν στους δρόμους.

Όταν εκείνος αντιλήφθηκε να πληθαίνει η παρουσία περιπολικών, ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει. Η καταδίωξη άρχισε με πορεία στην νότια περιοχή της Λεμεσού και την τουρκοκυπριακή συνοικία της πόλης.  Στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ ο 45χρόνος οδηγός, για ν’ αποφύγει αστυνομικό μπλόκο, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Παρά το επικίνδυνο εγχείρημά του, οι αστυνομικοί κατάφεραν σύντομα να βρεθούν πάλι στα ίχνη του κι έριξαν εναντίον του αυτοκινήτου του τρεις πυροβολισμούς. Ούτε οι πυροβολισμοί πτόησαν τον καταδιωκόμενο, που κατάφερε να διαφύγει και να οδηγήσει το όχημα του στην τουρκοκυπριακή συνοικία.
                          
Στην οδό Μπογιαζίτ, ο 45χρόνος προσέκρουσε σε διπλοκάμπινο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να το όχημα του να ακινητοποιηθεί προσωρινά.  Αστυνομικοί που ακολουθούσαν προσέγγισαν πεζοί το αυτοκίνητο του 45χρόνου να για να συλλάβουν, εκείνος όμως επανεκκίνησε το όχημα του, οδηγώντας το εναντίον των αστυνομικών.

Από την απρόσμενη κίνηση  του οδηγού δεν κατάφεραν ν’ αποφύγουν τον τραυματισμό τους τρεις αστυνομικοί, που παρασύρθηκαν από το όχημα του 45χρονου. Στη συνέχεια της τρελής πορείας διαφυγής του καταζητούμενου, το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με τρία περιπολικά, καταφέρνοντας  να «πάρει δρόμο» εκ νέου για το κέντρο της πόλης.

Η αστυνομική καταδίωξη δεν εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα   να εγκλωβιστεί ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος, σε χώρο στάθμευσης στη συμβολή των δρόμων Μακαρίου και Αγίας Φυλάξεως. Στο αδιέξοδο το όχημα του 45χρονου «έπεσε πάνω» σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα και στο περιτοίχισμα, όπου ακινητοποιήθηκε. Ο 45χρόνος συνελήφθη και αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου έτυχε των πρώτων βοηθειών, οδηγήθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια.             

Στο νοσοκομείο Λεμεσού διακομίστηκαν και οι τρεις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας κρατήθηκε για νοσηλεία.