Ο Καντάφι, ο οποίος δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση από τις 15 Φεβρουαρίου που άρχισαν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του, παρουσιάστηκε στην τηλεόραση για να διαψεύσει τις φήμες περί αποχώρησής του χθες για τη Βενεζουέλα.Παράλληλα το για 300 νεκρούς τουλάχιστον κάνουν λόγο οι ανθρωπιστικές οργανώσεις από τις βίαιες συγκρούσεις μέχρι στιγμής στη χώρα.

Νωρίτερα, η φημολογία ότι ο επί 42 χρόνια ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είχε εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Τρίπολη, εν μέσω σκληρών μαχών και πρωτοφανούς αιματοχυσίας, καθώς πιστές σε αυτόν δυνάμεις αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές με αληθινά πυρά και σύμφωνα με μαρτυρία πολιτικού ακτιβιστή, και με αεροπορικό βομβαρδισμό.

Καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ρωγμές στο στρατόπεδο του Καντάφι. Κάποιοι από τους διπλωμάτες της χώρες, ανάμεσά τους πρέσβεις, παραιτούνται και παίρνουν το μέρος των διαδηλωτών.

Σήμερα το πρωί επικρατούσε ηρεμία στην πρωτεύουσα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 300.

Ουρές σχηματίζονται έξω από τα καταστήματα που έχουν μείνει ανοιχτά καθώς ο κόσμος κάνει προμήθειες σε είδη πρώτης ανάγκης από το φόβο ταραχών.

Σχετικά Θέματα:Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας για την Λιβύη, Διεθνείς αντιδράσεις για την αιματοχυσία στη Λιβύη