current views are: 1

23 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση03:44

«Φρενίτιδα» στη Βρετανία μετά τη γέννηση του νέου πρίγκιπα (φωτό)

Περίπου οκτώ ώρες κράτησε η διαδικασία τοκετού για την Κέιτ Μίντλετον η οποία τελικά στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας γέννησε ένα υγιέστατο μωρό βάρους 3.9 κιλών. 

 

Δημοσίευση 03:44’
αρθρο-newpost

Περίπου οκτώ ώρες κράτησε η διαδικασία τοκετού για την Κέιτ Μίντλετον η οποία τελικά στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας γέννησε ένα υγιέστατο μωρό βάρους 3.9 κιλών. 

 

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Περίπου οκτώ ώρες κράτησε η διαδικασία τοκετού για την Κέιτ Μίντλετον η οποία τελικά στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας γέννησε ένα υγιέστατο μωρό βάρους 3.9 κιλών. 
 
Παρά τις προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων που έκλιναν προς το κορίτσι τελικά ο τρίτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι υιός. 
 
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν συνεχώς στο πλευρό της συζύγου του και συμμετείχε σε όλα τα στάδια του τοκετού. Ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε πως  «δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι»ενώ πρώτη το ευτυχές γεγονός πληροφορήθηκε η προγιαγιά Βασίλισσα Ελισάβετ όπως άλλωστε προβλέπει και το πρωτόκολλο. 
 
Λίγη ώρα λοιπόν μετά τη έλευση του διαδόχου ειδικός αγγελιοφόρος απεσταλμένος της Βασίλισσας αναχώρησε από το νοσοκομείο St Mary’s κρατώντας στα χέρια του τον φάκελο που περιείχε το χαρμόσυνο γεγονός. 
 
 
ενώ ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο έξω από το νοσοκομείο…
 
 
 
Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι ήρθε με τέσσερις ώρες καθυστέρηση και ανέφερε τα εξής: 
 
«Η αυτού υψηλότης η Δούκισσα του Κέμπριτζ γέννησε γιο στις 18:24 (ώρα Ελλάδος). Το μωρό ζυγίζει περίπου 3,9 κιλά και χαίρει άκρας υγείας.
 
Παρών στη γέννα ήταν και ο Δούκας του Κέμπριτζ (Πρίγκιπας Ουίλιαμ). Η Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρίγκιπας Χάρι και τα μέλη των δύο οικογενειών έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα.
 
Η Αυτού Υψηλότης και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.»
 
H αναγγελία της γέννησης του διαδόχου …έφερε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη την Βρετανία ενώ ο κόσμος που ήταν μαζεμένος έξω από το παλάτι ξέσπασε σε χειροκροτήματα!
 
 
 
 
Ένα ειδικό animation στο κτίριο της British Telecom στο κεντρικό Λονδίνο μάλιστα έγραφε: «Είναι αγόρι»
 
 
Την υπέρμετρη χαρά του εξέφρασε σε δήλωσή του και ο Πρίγκιπας Κάρολος αναφέροντας:
 
«Τόσο η σύζυγός μου όσο και εγώ είμαστε απίστευτα χαρούμενοι για την «άφιξη» του πρώτου εγγονού μου. Είναι μια απίστευτα μαγική στιγμή για τον Ουίλιαμ και την Κάθριν και είμαστε τόσο χαρούμενοι για την γέννηση του αγοριού τους. Το να γίνεις παππούς είναι μια μοναδική στιγμή για τη ζωή του καθενός όπως έχουν μοιραστεί πολλοί ευγενικοί άνθρωποι μαζί μου τους τελευταίους μήνες, οπότε είμαι περήφανος και χαρούμενος που γίνομαι παππούς για πρώτη φορά και περιμένουμε με αγωνία να δούμε το παιδί».
 
 
 
Σε μήνυμα του στο Twitter o Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έγραψε: Εκφράζω τη χαρά μου για τον Δούκα και τη Δούκισσα τώρα που γεννήθηκε ο γιος τους. Όλη η χώρα θα γιορτάσει. Θα είναι περίφημοι γονείς.
 

 
 
Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο έξω από το παλάτι μάλιστα τοποθετείται ένας πίνακας που αναγγέλλει το γεγονός. 
 
 
 

Το όνομα του μωρού δεν έχει γίνει γνωστό αλλά ο τίτλος που θα φέρει είναι «Βασιλική Υψηλότης».

«Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να διαλέξει όποιο όνομα του αρέσει, αλλά νομίζω ότι η επιλογή του ονόματος θα γίνει μάλλον όπως θέλει η παράδοση, καθώς το παιδί αυτό θα γίνει μια ημέρα ο μελλοντικός βασιλιάς», δήλωσε ο βασιλικός βιογράφος Ούγκο Βίκερς.

Θα βαπτιστεί όπως προβλέπει η Αγγλικανική Εκκλησία, της οποίας μια ημέρα θα κληθεί να τεθεί επικεφαλής.

Ο Ουίλιαμ είχε βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην αίθουσα μουσικής των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σε νερό από τον Ιορδάνη ποταμό μέσα σε μια περίτεχνη ασημένια κολυμβήθρα, την οποία χρησιμοποιεί επί πολλές γενεές η βασιλική οικογένεια.

Τα βασιλικά βρέφη έχουν γενικά πέντε ή έξι νονούς. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του Ουίλιαμ όπως και η Πίπα και ο Τζέιμς, τα αδέλφια της Κέιτ, είναι όλοι τους υποψήφιοι.

Βρετανική φρενίτιδα για το μωρό

Ήταν περίπου 6 ώρα το πρωί τοπική ώρα όταν η Κέιτ Μίντλετον συνοδευόμενη από τον σύζυγό της πέρασε το κατώφλι του νοσοκομείου όπου πριν από 31 χρόνια η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε γεννήσει τον Ουίλιαμ. Η διαδικασία του τοκετού είχε ξεκινήσει.
 
Ένα βασιλικό tweet επιβεβαίωσε το γεγονός…
 
 
…και προκάλεσε πανικό τόσο στους Βρετανούς πολίτες όσο και στα μέσα ενημέρωσης που είχαν κατασκηνώσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έξω από το νοσοκομείο στην περιοχή Paddington του Λονδίνου. 
 
 
 
 
 
 
Την ίδια ώρα ο κόσμος άρχισε να πληθαίνει έξω και από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.
 
 
 
Ο πρίγκιπας Κάρολος βρισκόταν στο Γιορκ και δεν τη διέκοψε ενώ επέστρεψε στο Λονδίνο με ελικόπτερο αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να δήλωσε πως είναι ενθουσιασμένος που έγινε παππούς. 
 
Η Βασίλισσα Ελισάβετ πάντως επέστρεψε σχεδόν αμέσως από το παλάτι Γουινσδορ όπου βρισκόταν αφού το πρωτόκολλο άλλωστε προέβλεπε πως έπρεπε να είναι η πρώτη στην οποία θα αναγγελθούν τα χαρμόσυνα. 
 
 
 

Το βασιλικό βρέφος τονώνει την βρετανική οικονομία

Αναλυτές και οικονομολόγοι στην Βρετανία εκτιμούν πως η γέννηση του μωρού θα δώσει μια ανέλπιστη τόνωση στην εγχώρια οικονομία με τα κέρδη να υπολογίζονται σε άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ερχομός του βασιλικού βρέφους όπως υπολογίζουν οι έμποροι θα γεμίσει τα ταμεία τους με περισσότερα από 360 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη θα προέλθουν από την πώληση αναμνηστικών αλλά και από την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Υπολογίζουν πως σε όλη τη χώρα οι βρετανοί θα γιορτάσουν τη χαρμόσυνη είδηση ανοίγοντας περισσότερα από τρία εκατομμύρια μπουκάλια σαμπάνιας κι αφρώδους οίνου.


σχετικα αρθρα