Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί εναντίον διαδήλωσης υποστηρικτών του αποπεμφθέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με την εφημερίδα αλ-Αχραμ.

Αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά επιτέθηκαν στους διαδηλωτές κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών, όπως ανέφερε ο Γκέχαντ Ελ-Χάνταντ, εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Το υπουργείο Υγείας δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τους θανάτους.

Παράλληλα βόμβα που εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Μανσούρα στο Δέλτα του Νείλου προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 14 αξιωματικών της αστυνομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που ο στρατός απέπεμψε τον Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου, μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Έκτοτε οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν διαδηλώσεις στο Κάιρο, τις οποίες έχουν ορκιστεί να συνεχίσουν μέχρι να επιστρέψει ο Μόρσι στην εξουσία και η χώρα στη νομιμότητα, όπως δηλώνουν.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα μποϋκοτάρει τις συνομιλίες για την εθνική συμφιλίωση που ζήτησε ο προσωρινός πρόεδρος Αντλι Μανσούρ, δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα αρχές χθες ο Αχμέντ Αρεφ, εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης. Ούτε οι οργανώσεις που έχουν σχέση με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα θα μετάσχουν στις συνομιλίες καθώς δεν αναγνωρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, τόνισε.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Δευτέρα ο προσωρινός πρόεδρος Αντλι Μανσούρ απηύθυνε έκκληση για εθνική συμφιλίωση ώστε να σταματήσει ο διχασμός στη χώρα.