Δεκαπέντε οι νεκροί από την επιδημία δάγκειου πυρετού στην Ονδούρα

Δεκαπέντε οι νεκροί από την επιδημία δάγκειου πυρετού στην Ονδούρα

Η επιδημία δάγκειου πυρετού έχει προκαλέσει, από τον περασμένο Ιανουάριο, το θάνατο 15 ανθρώπων στην Ονδούρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Σαλβαδόρ Πινέτα. «Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 11.000 κρούσματα του κλασικού δάγκειου πυρετού και έχουν αναφερθεί 15 πιστοποιημένοι θάνατοι από την επιδημία », δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σε περιοχή 400 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, Τεγκουσιγκάλπα.

Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της χώρας, Πορφίριο Λόμπο, είχε μιλήσει για «έκρηξη της επιδημίας» και στις 22 Ιουνίου η κυβέρνηση είχε θέσει σε κατάσταση υγειονομικού συναγερμού 112 από 298 τους δήμους της χώρας. Εκείνη την εποχή, μόνο τέσσερις θάνατοι είχαν αναφερθεί.

Ο δάγκειος πυρετός, που προκαλεί συμπτώματα γρίπης τα οποία συνοδεύονται από ναυτία και μερικές φορές αιμορραγία είναι σπανίως θανατηφόρα επιδημία. Η ασθένεια μεταδίδεται από τα κουνούπια που αναπαράγονται σε λιμνάζοντα νερά. Το 2012, στην ίδια μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής είχαν καταγραφεί 8.000 κρούσματα και είχαν αναφερθεί δύο θάνατοι.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο