current views are: 1

24 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση10:35

Βουλγαρία: Τα επεισόδια ήταν υποκινούμενα

«Νομίζω ότι υπήρξε προετοιμασία» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, Σοτίρ Τσατσάροφ αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Σόφια.

Δημοσίευση 10:35’
αρθρο-newpost

«Νομίζω ότι υπήρξε προετοιμασία» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, Σοτίρ Τσατσάροφ αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στη Σόφια.

«Νομίζω ότι υπήρξε κάποια προετοιμασία και ότι δεν είναι η προετοιμασία των ανθρώπων που συγκεντρώνονται κάθε μέρα, κρατούν πανό και διατυπώνουν πολιτικά, κοινωνικά και πρόσφατα και οικονομικά αιτήματα» τόνισε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας Σοτίρ Τσατσάροφ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους για τις χθεσινοβραδινές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στη Σόφια, έξω από τη Βουλγαρική Βουλή.

«Μη με ρωτάτε ποιός έκανε την προετοιμασία. Είναι θέμα του υπουργείου Εσωτερικών να το εξακριβώσει» πρόσθεσε ο κ. Τσατσάροφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Focus.

«Δεν γνωρίζω αν κάποιος σκόπιμα ώθησε ανθρώπους να εισχωρήσουν στις διαμαρτυρίες ή συμμετείχαν αυτοβούλως σε αυτές. Η διαμαρτυρία δεν μπορεί να απαξιωθεί, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στόχο τη βία υπό οποιοδήποτε τίμημα. Αν το κάνουμε, αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να αποκηρύξουμε τη διαμαρτυρία στο σύνολό της. Μία ρεαλιστική αποτίμηση δείχνει ότι η χθεσινή δεν είναι η εικόνα της διαμαρτυρίας. Η εικόνα της διαδήλωσης είναι ένας φυσιολογικός πολίτης που διαμαρτύρεται», ανέφερε ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας.

Ο κ. Τσατσάροβ τόνισε ότι το πρόβλημα στη Βουλγαρία πρέπει να διευθετηθεί με διάλογο.

«Το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί με διαδηλώσεις από τη μία πλευρά και με προσποίηση ότι τίποτα δεν συμβαίνει από την άλλη» τόνισε και πρόσθεσε:

«Πρέπει να επιλυθεί με συζήτηση. Μιλώντας ως πολίτης, νομίζω ότι αν προκηρύξουμε εκλογές με τον τωρινό εκλογικό κώδικα, θα έχουμε τα ίδια εκλογικά αποτελέσματα και θα δούμε τους ίδιους διαδηλωτές να διαδηλώνουν αιτιολογημένα».

Εκτίμησε ακόμη ότι στόχος ήταν να παρουσιαστούν οι διαδηλώσεις ως ένα βίαιο κύμα που πετά πέτρες και στήνει οδοφράγματα. Είναι καιρός να σκεφτούμε ότι υπάρχει πρόβλημα” σημείωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας.


σχετικα αρθρα