Πενήντα νέοι από την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη και την Κροατία θα συνεργαστούν στο πλαίσιο του προγράμματος «YesCamp» για την οργάνωση εκστρατείας πρόληψης και καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking) στο Κέντρο Επιμόρφωσης στην κροατική πόλη Οραχόβιτσα από σήμερα έως τις 31 Ιουλίου.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας τους θα είναι προτάσεις για το σχέδιο δράσης κατά της εμπορίας ανθρώπων της περιόδου 2014-2018.
Το πρόγραμμα «Ενεργοποιημένες Κοινωνίες ΝέωνΚατασκήνωση από την προσομοίωση στη δράση» υλοποιείται από την οργάνωση Ερυθρός Σταυρός Όσιεκ με την οικονομική στήριξη της υπηρεσίας κινητικότητας και ευρωπαϊκών προγραμμάτων υπό την αιγίδα του προέδρου της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σοβαρότητα της εμπορίας ανθρώπων και των συνεπειών που έχει στα θύματα και στην κοινωνία στο σύνολό της, η στήριξη της μάχης για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης μορφής εγκλήματος και η ένταξη των νέων στη διαδικασία, ανέφερε ο επικεφαλής της οργάνωσης, Μάρκο Τζούκιτς.

«Γι αυτό καλούνται οι πρόεδροι, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και οι υπουργοί πέντε χωρών από τις οποίες προέρχονται οι νέοι που συμμετέχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα να αναλάβουν δράση, να ασχοληθούν με το θέμα και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ως μέρος της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας εκστρατείας κατά της εμπορίας ανθρώπων», σημείωσε ο κ. Τζούκιτς.