Η υπόθεση απαγωγής του 18μηνου βρέφους στον Ύψωνα, στις 15 του περασμένου Φεβρουαρίου, που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία, έκλεισε την Τετάρτη από πλευράς Δικαιοσύνης.

Το Κακουργιοδικείο στη Λεμεσό επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου στην 35χρονη θεία του μικρού Σταύρου, την οποία είχε κρίνει ένοχη στις 11 Ιουλίου, για τα αδικήματα της απαγωγής και της συνωμοσίας για διάπραξη απαγωγής του 18μηνου βρέφους.

Επιβάλλοντας την ποινή της άμεσης φυλάκισης για τα αδικήματα για τα οποία προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι και επτά χρόνια, το Δικαστήριο έλαβε υπόψιν το γεγονός ότι η 35χρονη είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών και λευκού ποινικού μητρώου.

Για τον μετριασμό της ποινής λήφθηκε υπόψιν ακόμη η ιδιαιτερότητα μιας οικογενειακής διαφοράς, που κατά την έκφραση του συνηγόρου της 35χρονης στην αγόρευση για μετριασμό της ποινής της, την οδήγησε στα άκρα.            

Από το Δικαστήριο, τονίστηκε φυσικά η σοβαρότητα και η φύση της εγκληματικής πράξης της απαγωγής βρέφους, που επέβαλε την τιμωρία της ένοχης, δια της φυλάκισης. Στην απόφασή του, το δικαστήριο καλεί την 35χρονη να θεωρήσει τη συγκεκριμένη χαμηλή ποινή ως μία δεύτερη ευκαιρία για να διαμορφώσει τη ζωή της. Από την υπεράσπιση εκφράστηκε ικανοποίηση για την απόφαση του Κακουργιοδικείου.