Η ισραηλινή στρατιωτική διοίκηση ενέκρινε τη συνέχιση σχεδίου κατασκευής σιδηροδρομικού δικτύου μήκους 473 χλμ. στη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

«Η ισραηλινή διοίκηση πολιτικών υποθέσεων της Ιουδαίας-Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) αποφάσισε χθες, Τετάρτη, να δημοσιεύσει το σχέδιο αυτό ώστε το κοινό να μπορεί να παρουσιάσει τις αντιρρήσεις του μέσα σε διάστημα 60 ημερών», διευκρίνισε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz διευκρινίζει από την πλευρά της ότι η στρατιωτική διοίκηση και το ισραηλινό υπουργείο Μεταφορών προβλέπουν την κατασκευή 30 σιδηροδρομικών σταθμών, δεκάδων γεφυρών και σηράγγων όπως και 11 σιδηροδρομικών γραμμών που θα συνδέουν τις μεγαλύτερες πόλεις της Δυτικής Όχθης και μεγάλους εβραϊκούς οικισμούς όπως ο Μααλέ Αντουμίν κοντά στην Ιερουσαλήμ, ο Αριέλ στη βόρεια Δυτική Όχθη ή ο Κιριάτ Αρμπα στη νότια.

Η Haaretz υπενθυμίζει ότι ο υπουργός Μεταφορών Ισραέλ Κατζ δήλωσε πρόσφατα πως η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι "απαράδεκτη λόγω κυρίως των δικαιωμάτων μας επί της γης αυτής".