Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του και οκτώ τραυματίστηκαν στις εκρήξεις οι οποίες σημειώθηκαν σε εργοστάσιο που παράγει πυροτεχνήματα έξω από την πόλη Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας, στην τοποθεσία Τσιτά Σαντ' Άντζελο.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) και μετά από περίπου μια ώρα ακολούθησε και δεύτερη, την στιγμή που ομάδα πυροσβεστών προσπαθούσε να προσεγγίσει το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο νεκρός είναι ένας 22χρονος άντρας, με το όνομα Αλέσσιο Ντι Γκιακόμο, γιος του ιδιοκτήτη του εργοστασίου, ενώ  η κατάσταση των δύο τραυματιών κρίνεται σοβαρή.

Αιτία της έκρηξης κατά τις πρώτες ενδείξεις ίσως είναι ο καύσωνας που από χθες πλήττει ολόκληρη την Ιταλία και η ελλιπής τήρηση των κανόνων ασφαλείας όσον αφορά την φύλαξη των πυροτεχνημάτων.

Στο εργοστάσιο έχει ξεσπάσει εκτεταμένη πυρκαγιά την οποία οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο. Η έκρηξη ακούστηκε σε μια ακτίνα είκοσι χιλιομέτρων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες, σε κατάσταση σοκ.

«Είναι μια τραγωδία» είπε ο Δήμαρχος της πόλης, Φλορίνι, που έφτασε στο σημείο της έκρηξης, στο εργαστάσιο εκρηκτικών και πρόσθεσε πως «είναι μια τραγωδία που δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, λυπάμαι πολύ».