Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν κοντά σε μια πολυσύχναστη αγορά και δύο τεμένη στο βορειοδυτικό Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι και μια ιατρική πηγή.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι. Υπάρχουν επίσης 150 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 είναι σε σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Δρ. Σάμπιρ Χουσέιν, ο διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Παρατσινάρ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Κουράμ.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, η οποία όμως φέρει τη «σφραγίδα» του Κινήματος των Πακιστανών Ταλιμπάν (ΤΤΡ), μιας ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία στρέφεται εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης και της μειονότητας των σιιτών του Πακιστάν.

Οι δύο βόμβες εξερράγησαν αργά το απόγευμα στην αγορά του Παρατσινάρ, την ώρα που πολλοί κάτοικοι αγόραζαν τρόφιμα μετά τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού. Ένας υψηλόβαθμος τοπικός αξιωματούχος, ο Μεχσούντ Ριάζ Μεχσούντ, είπε ότι οι δύο βομβιστές πήγαν πεζή στο παζάρι και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι μέσα στον κόσμο.

Αυτή ήταν η πιο αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί στο Πακιστάν από την έναρξη του Ραμαζανιού, στις 11 Ιουλίου. Στις αρχές της εβδομάδας, μια ομάδα ενόπλων εξαπέλυσε επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) στην πόλη Σουκούρ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι πέντε δράστες.