Μπήκε σαν... κύριος στο αεροπλάνο της Μέρκελ!

Μπήκε σαν... κύριος στο αεροπλάνο της Μέρκελ!

Ένας άνδρας τον οποίο οι υπηρεσίες ασφαλείας χαρακτηρίζουν «ψυχικά διαταραγμένο» κατάφερε να μπει σε ένα από τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και οι υπουργοί της κυβέρνησής της και να στείλει σήμα κινδύνου από το πιλοτήριο, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Κολωνίας.

Η αστυνομία ερευνά το πώς ο 24χρονος Γερμανός, ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί, κατάφερε να περάσει στον φυλασσόμενο χώρο του αεροδρομίου Κολωνίας-Βόννης όπου ήταν σταθμευμένο το Airbus A319 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Koelnishce Rundschau ο νεαρός κλειδώθηκε στο πιλοτήριο και έστειλε ένα σήμα κινδύνου. Η αστυνομία αναγκάστηκε να παραβιάσει την πόρτα για να τον συλλάβει.

Η πολεμική αεροπορία διαθέτει 14 αεροσκάφη που χρησιμοποιούν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Ούλριχ Μπρέμερ είπε υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 24χρονος είναι διαταραγμένος για αυτό και κρατείται σε ψυχιατρική κλινική.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο