Συνάντηση εργασίας των πρωθυπουργών της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι και της Βουλγαρίας Πλάμεν Ορεσάρσκι πραγματοποιήθηκε σήμερα στην παραμεθόρια πόλη Κιουστεντίλ της Βουλγαρίας, μετά από αίτημα των Σκοπίων.

Ο Πλάμεν Ορεσάρσκι αφού επανέλαβε στην συνάντηση την πάγια θέση της Βουλγαρίας υπέρ της ενταξιακής προοπτικής προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και του ΝΑΤΟ, της ΠΓΔΜ και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε:

«Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην υπογραφή της Συμφωνίας Καλής Γειτονίας και ελπίζω η προπαρασκευή του διμερούς συμφώνου να συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς».

Επίσης ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας επανέλαβε την πάγια πρόταση της Βουλγαρίας για κοινούς εορτασμούς «ιστορικών γεγονότων και προσωπικοτήτων, που ερμηνεύονται με διαφορετικό τρόπο στις δύο χώρες», ενώ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας παρά τις αγεφύρωτες διαφορές σε άλλους τομείς.

Ο Νικόλα Γκρούεφσκι, αναφέρθηκε στην «ανάγκη συντονισμού των προσπαθειών υλοποίησης των αναπτυξιακών σχεδίων στο ευρωπαϊκό άξονα οχτώ», εκφράζοντας την ελπίδα, ότι «από τον εποικοδομητικό διάλογο στην Κιουστεντίλ θα προκύψουν νέες ιδέες και προτάσεις για την οικονομική και άλλη συνεργασία των δύο γειτονικών χωρών».