current views are: 1

29 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση13:18

Ο Πάπας Φραγκίσκος τείνει χείρα φιλίας στους ομοφυλόφιλους

Οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να επικρίνονται ούτε να περιθωριοποιούνται, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης με την οποία επέστρεψε στην Ευρώπη από τη Βραζιλία.

Δημοσίευση 13:18’
αρθρο-newpost

Οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να επικρίνονται ούτε να περιθωριοποιούνται, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης με την οποία επέστρεψε στην Ευρώπη από τη Βραζιλία.

Οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να επικρίνονται ούτε να περιθωριοποιούνται, δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης με την οποία επέστρεψε στην Ευρώπη από τη Βραζιλία.

«Εάν ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος, αναζητεί το Θεό και έχει καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω»;

Τα σχόλια του Πάπα κρίνονται ως πολύ πιο συμφιλιωτικά με την πραγματικότητα της ομοφυλοφιλίας σε σχέση με τις θέσεις του προκατόχου του για το ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των γυναικών ιερέων, ο Φραγκίσκος Α’ σημείωσε ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί αρνητικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο ρόλος των γυναικών δεν πρέπει να περιορίζεται.

«Δεν μπορούμε να περιορίσουμε το ρόλο των γυναικών στους απλούς βοηθούς για τη λειτουργία ή στην προεδρία των φιλανθρωπικών εκκλησιαστικών ομάδων, πρέπει να αναλάβουν και άλλους ρόλους», τόνισε ο Πάπας, σε συνέντευξη μεγάλης διάρκειας σε δημοσιογράφους του Βατικανού.

Πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο νέος ποντίφικας σημείωσε ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να έχουν πλήρη αποδοχή από την κοινωνία, μολονότι η παραδοσιακή καθολική διδασκαλία χαρακτηρίζει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις «αμαρτωλές».

«Η Κατήχηση της Καθολικής Εκκλησίας εξηγεί το ζήτημα πολύ ξεκάθαρα», πρόσθεσε ο Πάπας.

Ωστόσο, ο Φραγκίσκος καταδίκασε τις ομαδοποιήσεις ομοφυλοφίλων για την εξυπηρέτηση κοινών συμφερόντων.

«Το πρόβλημα δεν είναι να έχει κανείς τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό», σημείωσε ο Φραγκίσκος Α’. «Πρέπει να είμαστε όλοι αδέλφια. Το πρόβλημα είναι οι ομαδοποιήσεις, είτε ομοφυλοφίλων, είτε άπληστων ανθρώπων, είτε μασόνων, είτε με βάση τις πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα», κατέληξε ο προκαθήμενος της παγκόσμιας Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.


σχετικα αρθρα