Η τυνησιακή δικαιοσύνη αποφάσισε σήμερα ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη κατά της Αμίνα Σμπούι για προσβλητικές ενέργειες σε βάρος φρουρών της φυλακής στην οποία κρατείται, αλλά η ακτιβίστρια της οργάνωσης Femen θα παραμείνει υπό κράτηση επειδή έγραψε την λέξη Femen στον τοίχο ενός κοιμητηρίου, σύμφωνα με τον συνήγορό της.

"Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα ασκηθεί δίωξη στην Αμίνα, αυτή είναι μια νίκη, η δικαιοσύνη άρχισε να κατανοεί ότι διώκεται άδικα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Γάζι Μράμπετ, προσθέτοντας ότι η ακτιβίστρια θα παραμείνει ωστόσο υπό κράτηση εν αναμονή μιας ενδεχόμενης απαγγελίας κατηγοριών εναντίον της για "βεβήλωση νεκροταφείου και προσβολή των ηθών".

"Είμαι ικανοποιημένη από την απόφαση αυτή η οποία είναι καθησυχαστική για την συνέχεια, απέκτησα εκ νέου εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μητέρα της Αμίνα σχετικά με την σημερινή απόφαση που έλαβε η δικαιοσύνη έπειτα από αγωγή που είχαν καταθέσει φρουροί της φυλακής εναντίον της Αμίνα και μιας άλλης κρατούμενης.

Η Αμίνα συνελήφθη στις 19 Μαΐου επειδή έγραψε την λέξη "Femen" στον τοίχο ενός κοιμητηρίου στο Καϊρουάν, στην κεντρική Τυνησία.