Την ικανοποίησή τους για την "ομαλή διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στο Μάλι", εξέφρασαν τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρ Ερό και ο υπουργός Ανάπτυξης Πασκάλ Κανφέν.

"Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις της αποστολής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, κανένα σοβαρό επεισόδιο δεν έχει σημειωθεί παρά τις απειλές τζιχαντιστών", δήλωσε ο Ολάντ.

"Οι εκλογές αυτές επιτρέπουν την επιστροφή του Μάλι στη συνταγματική τάξη μετά τη νίκη επί των τρομοκρατών και την απελευθέρωση της χώρας . 

Η χωρίς προηγούμενο προσέλευση που παρατηρήθηκε χθες στο Μάλι δείχνει την προσήλωση του λαού της χώρας αυτής στις δημοκρατικές αξίες", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρωθυπουργός, δήλωσε από τη Μαλαισία την οποία επισκέπτεται επίσημα, ότι η Γαλλία έδωσε στο Μάλι "κάθε ευκαιρία να γίνει μια δημοκρατική χώρα".

"Είμαστε ικανοποιημένοι για τις καλές συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι εκλογές στο Μάλι. Ας περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα", τόνισε ο Ερό.

Τέλος ο Γάλλος υπουργός Ανάπτυξης Πασκάλ Κανφέν χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο των προεδικών εκλογών στο Μάλι "μεγάλη επιτυχία για τη χώρα αυτή, αλλά και τη Γαλλία".