Τουλάχιστον επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν τη νύχτα σε εργοστάσιο φιαλών προπανίου κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ. Η κατάσταση τριών εκ των τραυματιών είναι σοβαρή.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή του στις εκρήξεις αυτές που σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυκτα και ενώ στο εργοστάσιο εργάζονταν 24 άνθρωποι. Νωρίτερα, οι ίδιες πηγές είχαν κάνει λόγο για 15 αγνοούμενους.

Οι ίδιες αρχές τόνισαν ότι και οι 53.000 φιάλες προπανίου εξερράγησαν.

Σύμφωνα με την Orlando Sentinel, οι εκρήξεις άρχισαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ (τοπική ώρα) στο Blue Rhino, εταιρεία ανταλλαγής δεξαμενών προπανίου στο Ταβάρες της Φλόριντα.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε στην εφημερίδα ότι 10 από τους 24 εργαζομένους στο εργοστάσιο δεν έχουν δώσει σημεία ζωής μετά τις εκρήξεις.

Ο Σερίφης της κομητείας Λέικ, Γκάρι Μπόρντερς, ανέφερε ότι όλες οι εκρήξεις έγιναν μέσα στο εργοστάσιο και «εκτοξεύτηκε» η οροφή του κτηρίου

Ο εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας τόνισε από την πλευρά του ότι την ώρα που σημειώθηκαν οι εκρήξεις στη μονάδα εργαζόταν το προσωπικό της νυχτερινής βάρδιας.

Οπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, όσοι κάτοικοι διέμεναν σε απόσταση ενός μιλίου από το εργοστάσιο, εγκατέλειψαν της εστίες τους.