Τουλάχιστον 11 παιδιά, μεταξύ των οποίων 7 κορίτσια, σκοτώθηκαν σήμερα από επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας στην πόλη Χομς στην κεντρική Συρία και στην περιοχή του Χαλεπιού, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην περιοχή του Χαλεπιού, 7 κορίτσια και 3 γυναίκες σκοτώθηκαν από "επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας του καθεστώτος κατά ενός τεμένους της περιοχής Ανάνταν", ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δίνοντας ένα νέο απολογισμό.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ακτιβιστές της Γενικής Επιτροπής της Συριακής Επανάστασης ανακοίνωσαν παράλληλα ότι "η πολεμική αεροπορία του καθεστώτος διέπραξε μια σφαγή ρίχνοντας βαρέλια με εκρηκτικά στο τέμενος του Χάμζα μπεν Άμπντελ Μουτάλεμπ την στιγμή που δεκάδες γυναίκες και παιδιά παρακολουθούσαν θρησκευτική διδασκαλία".

Παράλληλα στο κεντρικό τμήμα της χώρας, επτά μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, που είχαν φύγει από συνοικία της Χομς, τον έλεγχο της οποίας πήρε χθες ο στρατός, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό που έγινε κατά την διάρκεια της νύχτας στο γειτονικό χωριό Τιρμααλέ.

Η οικογένεια είχε φύγει από την Χαλντιγέ, συνοικία ανταρτών τον έλεγχο της οποίας πήρε χθες ο συριακός στρατός έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς και συγκρούσεις που διήρκεσαν έναν μήνα.

TAGS