Αποζημίωση μαμούθ 4.1 εκ. δολαρίων σε αμερικανό που τον ξέχασαν στο κρατητήριο. Τον άφησαν για πέντε μέρες χωρίς νερό και φαγητό και έπινε τα ούρα του για να ζήσει.

Ο 25χρονος φοιτητής Daniel Chong βίωσε μια εφιαλτική εμπειρία όταν τον Απρίλιο του 2012 συνελήφθη στο San Diego των ΗΠΑ ως ύποπτος...για εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών και οποίος εγκαταλείφθηκε για πέντε ημέρες σε κελί φυλακών, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του.

Όταν τελικά αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών αποφάσισαν να το επισκεφτούν, άνοιξαν την πόρτα του κελιού του, και  τον αντίκρισαν σε άθλια κατάσταση, πλήρως αφυδατωμένο και μισολιπόθυμο.

Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα στην προσπάθεια του να επιβιώσει έπινε τα ούρα του, ενώ όταν αισθάνθηκε πως πλησίαζε το τέλος του έκοψε τις φλέβες του και με το αίμα του προσπάθησε να αφήσει μήνυμα στη μητέρα του.

Οι αστυνομικοί, μόλις είδαν τον κρατούμενό  ημιθανή, τον διακόμισαν αμέσως σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύθηκε επί πολλές ημέρες με αφυδάτωση, νεφρική ανεπάρκεια, και διάτρηση οισοφάγου, ενώ στο μεταξύ είχε χάσει και επτά κιλά.

Για την υπόθεση των ναρκωτικών τελικά αθωώθηκε όμως ο νεαρός αμερικανός που υπέστη το μαρτύριο που τον έφερε τόσο κοντά στον θάνατο, αποφάσισε να γίνει εκείνος ο θύτης και να «κυνηγήσει» την αστυνομία.

Προσέφυγε στα δικαστήρια και μετά από έναν χρόνο δικαιώθηκε. Αμερικανικό  δικαστήριο ανακοίνωσε πως ο νεαρός θα λάβει, για την εφιαλτική του περιπέτεια, ως αποζημίωση το αστρονομικό ποσό των  4,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με βαριές ποινές κινδυνεύουν και αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος για την απαράδεκτη αμέλεια τους να ξεχάσουν τον κρατούμενο τους, ενώ όπως ανακοίνωσαν οι αρχές από εδώ και πέρα δεν θα ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό καθώς όλοι οι χώροι κράτησης έχουν εφοδιαστεί με κάμερες επιτήρησης.

TAGS