Γιοβάνοβιτς: «Η Σερβία χρειάζεται πρόωρες εκλογές»

Γιοβάνοβιτς: «Η Σερβία χρειάζεται πρόωρες εκλογές»

Την εκτίμηση ότι η Σερβία βρίσκεται σε πολιτική κρίση και η μόνη λογική λύση είναι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, διατύπωσε ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς.

Όλα όσα έχουν σημαδέψει, έως τώρα, τη διαδικασία του ανασχηματισμού, είναι προφανές ότι οδηγούν στο τέλος του τον κυβερνητικό συνασπισμό, δήλωσε ο κ. Γιοβάνοβιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός του.

Ο αρχηγός του LDP σημείωσε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει εκπληρώσει τον σκοπό του, που ήταν η επίτευξη της συμφωνίας των Βρυξελλών (με την Πρίστινα), «δεδομένου του γεγονότος ότι αυτοί ήταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι τέτοιο από τη στιγμή που, επί σειρά ετών, ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής για το Κόσοβο».

Ο κ. Γιοβάνοβιτς υπογράμμισε ότι η Σερβία χρειάζεται μια πολιτική με όραμα, που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις, με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η κοινωνία.

Σημείωσε δε, ότι κατά τη διάρκεια του ενός έτους της θητείας της τωρινής κυβέρνησης, δεν έχει κινηθεί καμιά μεταρρυθμιστική διαδικασία.

«Χαραμίσαμε την τελευταία δυνατότητα για τις απαραίτητες αλλαγές, ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει καταστεί γενεσιουργός αιτία προβλημάτων και γι' αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητες οι πρόωρες εκλογές» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο