Η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε σήμερα, σε δεύτερη ανάγνωση, την αναθεώρηση στον προϋπολογισμό του 2013. Με την αναθεώρηση η κυβέρνηση θα δανειστεί ένα δις. λέβα για να εξυπηρετήσει οικονομικές εκκρεμότητες και δεσμεύσεις.

«Η αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα μας επιτρέψει να βάλουμε τέλος στην πολιτική που παρεμποδίζει την ανάπτυξη και δημιουργεί συνεχώς νέα έξοδα προς όφελος μιας πολιτικής, η οποία εξομαλύνει τις σχέσεις της Πολιτείας με τον επιχειρηματικό κόσμο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Πέταρ Τσομπάνοφ.

Ο Τσομπάνοφ ανέφερε ότι θα πληρώνονται εγκαίρως οι υποχρεώσεις του Δημοσίου στις επιχειρήσεις και δεν θα υπάρχει σκόπιμη παρακράτηση του ΦΠΑ ,όπως συνέβαινε με την προηγούμενη κυβέρνηση που υπήρχε κακή δημοσιονομική πειθαρχία και σοβαρά προβλήματα στην οικονομία, οδηγώντας σε χρεοκοπία χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε αλματώδη αύξηση της ανεργίας.

Ο πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Σεργκέι Στανίσεφ ανέφερε ότι «εμείς προχωράμε αναγκαστικά σε τροποποίηση του προϋπολογισμού. Δυστυχώς, ο κύριος στόχος της αναθεώρησης δεν είναι η ανάκαμψη της βουλγαρικής βιομηχανίας, της επίλυσης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων και της αύξησης των αποδοχών. Είμαστε αναγκασμένοι να «μπαλώνουμε τρύπες». Να πληρώνουμε απλήρωτους λογαριασμούς των προηγούμενων κυβερνώντων».