Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου στρατηγός Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε σήμερα ότι η νέα κυβέρνηση εργάζεται για την «πολιτική συμφιλίωση» στη χώρα, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στις 3 Ιουλίου.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σίσι με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο αμερικανός υπουργός εξέφρασε στον στρατηγό την ανησυχία της Ουάσιγκτον για τη βία στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Μόρσι και τον κάλεσε να στηρίξει μια πολιτική διαδικασία χωρίς αποκλεισμούς.

«Ο στρατηγός διαβεβαίωσε τον υπουργό Χέιγκελ ότι οι αιγυπτιακές αρχές εργάζονται για μια πολιτική συμφιλίωση», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ. Ο Σίσι τόνισε επίσης ότι η στόχος των αιγυπτιακών αρχών είναι να τηρηθεί ο πολιτικός «οδικός χάρτης» που θα οδηγήσει σε εκλογές.

Ο Σίσι πρόσθεσε ότι ανυπομονεί να συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπερνς κατά την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο τελευταίος στο Κάιρο.