Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Άλι Λαραγέντ κάλεσε σήμερα τους τζιχαντιστές να παραδοθούν, ανακοινώνοντας τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου για τη δολοφονία, τον περασμένο Φεβρουάριο, του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Σόκρι Μπελαΐντ.

"Καταθέστε τα όπλα σας, παραδοθείτε στην αστυνομία και η κοινωνία και η δικαιοσύνη θα το λάβουν υπόψη τους", είπε ο Τυνήσιος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο TAP.

Αναφερόμενος στη σύλληψη, δεν διευκρίνισε τι ρόλο έπαιξε ο ύποπτος αυτός στη δολοφονία του Μπελαΐντ, η οποία οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης των ισλαμιστών του κόμματος Ενάχντα. Ο δράστης του φόνου δεν έχει βρεθεί και η ταυτότητα αυτών που διέταξαν την εκτέλεση του Μπελαΐντ δεν έχει αποκαλυφθεί, ωστόσο τους τελευταίους μήνες έχουν συλληφθεί πολλά άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Εδώ και αρκετές ημέρες οι δυνάμεις ασφαλείας πολλαπλασίασαν τις επιχειρήσεις τους εναντίον των "ενόπλων εξτρεμιστών", ιδίως μετά τη νέα πολιτική κρίση που ξέσπασε στις25 Ιουλίου με τη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Λότφι Μπεν Τζέντου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 10 το βράδυ, τοπική ώρα (μεσάνυχτα απόψε, ώρα Ελλάδας), χωρίς να δώσει καμία άλλη διευκρίνιση.