Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σήμερα όταν μία βόμβα η οποία είχε τοποθετηθεί σε μια πολυσύχναστη αγορά εξερράγη στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος.

«Τα εκρηκτικά τα οποία είχαν τοποθετηθεί σε ένα καρότσι στην πολυάσχολη αγορά της πόλης Κανταχάρ πυροδοτήθηκαν στις 09:00 (07:30, ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο Τζαβέντ Φάισαλ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Κανταχάρ.

«Δεν είναι ακόμη σαφές πως ανατινάχθηκαν τα εκρηκτικά, αλλά βρέθηκε σε μια τσέπη ενός από τους νεκρούς ένα τηλεχειριστήριο», είπε ο Φάισαλ στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση αυτή μέχρι στιγμής.

Οι ενέργειες αυτού του είδους έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στο Αφγανιστάν, το οποίο ετοιμάζεται για την εορτή Έιντ, μετά το Ραμαζάνι.

Το Σάββατο εννέα πολίτες, οι οκτώ εξ αυτών παιδιά, σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν σε επίθεση βομβιστή-καμικάζι κοντά στο προξενείο της Ινδίας στην πόλη Τζαλαλαμπάντ του ανατολικού Αφγανιστάν. Την Κυριακή, 16 άνθρωποι, περιλαμβανομένου του αρχιεισαγγελέα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας στην ίδια πόλη.