Ο αλγερινός στρατός σκότωσε τρεις ενόπλους, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν στην Αλγερία από την Τυνησία, σημειώνει τη Δευτέρα η εφημερίδα Ελ Χαμπάρ.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς τα ξημερώματα του Σαββάτου βορείως του Μπιρ Ελ Άτερ, κοντά στο Όρος Σάαμπι στην Τυνησία, όπου ο τυνησιακός στρατός εξαπέλυσε την Πέμπτη «αεροπορική και χερσαία επιχείρηση» για την εξάρθρωση ένοπλης οργάνωσης η οποία φέρεται να συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγή της ασφάλειας, οι τρομοκράτες εντοπίστηκαν «μερικά λεπτά μετά την εισβολή τους στο αλγερινό έδαφος».

Οι ανταλλαγές πυρών διήρκεσαν δύο ώρες και ακολουθήθηκαν από μια καταδίωξη, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η επιβεβαίωση της πληροφορίας δεν κατέστη δυνατή από άλλες πηγές. Σύμφωνα με την Ελ Χαμπάρ, ο αλγερινός στρατός «κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσει στην ζωή τους ενόπλους, προκειμένου να μπορέσει να αποσπάσει πληροφορίες για τις ένοπλες οργανώσεις στο όρος Σάαμπι».

Οι τρεις άνδρες, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, δεν ήταν Τυνήσιοι, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα.

Η Αλγερία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ενίσχυσε την στρατιωτική της παρουσία στην μεθόριο με την Τυνησία, παράλληλα με την τυνησιακή επιχείρηση.