Η Σερβία επιθυμεί τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με το Μαυροβούνιο, δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς και ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί την Ποντγκόριτσα τον επόμενο μήνα.

"Είμαστε σε συνεχή επαφή με τους αξιωματούχους του Μαυροβουνίου σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε τις σχέσεις μας μακριά από εντάσεις και να αποφύγουμε διλήμματα του τύπου ότι η Σερβία απειλεί την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου, γιατί απλώς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάτσιτς.

"Δεν θεωρούμε πως το Μαυροβούνιο και η Σερβία θα πρέπει να είναι μία χώρα. Η απόφαση αυτή εναόκειται στον μαυροβουνιακό και τον σερβικό λαό. Αλλά θα πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις" πρόσθεσε ο Σέρβος πρωθυπουργός.

Επεσήμανε δε πως δεν υπάρχουν χώρες σε ισχυρότερους δεσμούς στην περιοχή από ό,τι η Σερβία και το Μαυροβούνιο.

"Υπό αυτή την έννοια, θα πρέπει να συνεχίσουμε να διευθετούμε τα ζητήματά μας. Ενδιαφερόμαστε για τη θέση των Σέρβων στο Μαυροβούνιο, όπως η Ποντγκόριτσα, βεβαίως, ενδιαφέρεται για τη θέση των Μαυροβούνιων στη Σερβία" υπογράμμισε ο κ. Ντάτσιτς.

Βάσει της συμφωνίας μου με τον Τζουκάνοβιτς, θα επισκεφθώ το Μαυροβούνιο τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια θα έρθει αυτός στη Σερβία. Θέλουμε απλώς να βελτιώνονται συνεχώς οι μεταξύ μας σχέσεις" συμπλήρωσε.