Πέντε ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε στη διαφιλονικούμενη μεθόριο του Τζαμού και Κασμίρ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του κρατιδίου αυτού, μία επίθεση που πραγματοποιείται λίγες ημέρες μετά την πρόταση από το Ισλαμαμπάντ για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με το Νέο Δελχί.

Οι συνομιλίες διακόπηκαν τον Ιανουάριο ύστερα από επίθεση στη μεθόριο κατά την οποία αποκεφαλίστηκε ένας ινδός στρατιώτης.

«Ενημερώθηκα νωρίς σήμερα το πρωί για την είδηση ότι πέντε από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν στην Γραμμή Ελέγχου. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Τζαμού και Κασμίρ Όμαρ Αμπντουλάχ, αναφερόμενος στη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει τις δύο χώρες στην περιοχή.

«Αυτά τα περιστατικά δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες εξομάλυνσης ή ακόμη στη βελτίωση των σχέσεων με το Πακιστάν και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις πρόσφατες διαπραγματευτικές πρωτοβουλίες του Πακιστάν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Ισλαμαμπάντ αντέδρασε άμεσα διαψεύδοντας κάθε ανάμειξη στον θάνατο των ινδών στρατιωτών.

«Δεν ερρίφθησαν πυρά από την πλευρά μας», δήλωσε στο Ρόιτερς πακιστανός αξιωματούχος ασφαλείας.

Ένας άλλος αξιωματούχος, ο οποίος επίσης διατήρησε την ανωνυμία του γιατί δεν του επιτρέπεται να μιλάει στους δημοσιογράφους, διέψευσε ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών στη μεθόριο ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις.