Τέσσερις άνθρωποι που θεωρείται ότι ανήκουν στο δίκτυο της αλ Κάιντα σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή Μαρίμπ της ανατολικής Υεμένης σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται τη στιγμή που όλοι οι μηχανισμοί ασφαλείας των ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, υπό τον φόβο χτυπημάτων της αλ Κάιντα τον Αύγουστο, γεγονός που οδήγησε στο κλείσιμο αμερικανικών διπλωματικών αποστολών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Οι νεκροί είναι όλοι Υεμενίτες και ένας από αυτούς περιλαμβάνεται σε λίστα 25 ατόμων που καταζητούνται για συμμετοχή στην αλ Κάιντα και δόθηκε στη δημοσιότητα τη χθεσινή νύκτα από το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα 25 αυτά πρόσωπα σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις για τις τελευταίες ημέρες του ραμαζανιού και για την γιορτή αλ Φιτρ αυτήν την εβδομάδα.

Η σημερινή ήταν η τέταρτη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον προσώπων που θεωρούνται μέλη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη από τις 28 Ιουλίου.