Η συντριπτική πλειοψηφία των Σέρβων πολιτών αντιτίθενται στην προοπτική των πρόωρων εκλογών και, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos Strategic Marketing, η αίσθηση των περισσότερων είναι πως η κυβέρνηση, ύστερα από έναν ανασχηματισμό, θα λειτουργεί καλύτερα.

Η δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων "Beta", δείχνει συγκεκριμένα ότι τα 3/4 του πληθυσμού ή άλλως ποσοστό περίπου 79% θεωρεί πως θα είναι καλύτερα να υπάρξει ένας ανασχηματισμός στο κυβερνητικό σχήμα από ό,τι να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες κάλπες.

Επίσης, το 84% των πολιτών δηλώνει ενήμερο για την απόφαση αποχώρησης του κόμματος Ενωμένων Περιφερειών Σερβίας (URS) και του επικεφαλής του Μλάτζαν Ντίνκιτς από την κυβέρνηση. Εξ αυτών, το 53% θεωρεί πως η εξέλιξη αυτή είναι καλή για τη Σερβία, ενώ το 28% δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Επίσης, το 61% του συνόλου των ερωτηθέντων αναμένει καλύτερες επιδόσεις από την κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του URS.

Οι περισσότεροι απ' αυτούς που θεωρούν πως η κυβέρνηση θα εργάζεται καλύτερα έπειτα από τον ανασχηματισμό είναι νέοι, με το 70% αυτών να ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Τη διαδικασία του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό, παρακολουθεί το 60% του πληθυσμού - εξ αυτών το 15% πολύ προσεκτικά (κυρίως άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας).