Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της στην Υεμένη εξαιτίας της απειλής περί τρομοκρατικών επιθέσεων η οποία ώθησε πολλές δυτικές χώρες να κλείσουν τις πρεσβείες τους, έπειτα από προειδοποίηση που απηύθυναν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαστε παρόντες, αλλά επιχειρούμε με την πιο μεγάλη προσοχή και με βάση συγκεκριμένους περιορισμούς», δήλωσε σήμερα στη Γενεύη η εκπρόσωπος της Αρμοστείας, Μελίσα Φλέμινγκ.

Η εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη Γενεύη, Κορίν Μομάλ-Βανιάν, αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, επισημαίνοντας ότι ο διεθνής αυτός οργανισμός δεν κάνει κανένα σχόλιο για θέματα που αφορούν την ασφάλεια.

Η Αρμοστεία παρέχει βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην Υεμένη, κυρίως από την Αφρική, που φθάνουν στη χώρα με την ελπίδα να βρουν εργασία σε αραβικές χώρες ή βρίσκονται καθ' οδόν προς την Ευρώπη.

Τουλάχιστον 46.000 μετανάστες έχουν φθάσει στην Υεμένη το πρώτο εξάμηνο φέτος, στην πλειονότητά τους από την Αιθιοπία. Την περασμένη χρονιά, η Αρμοστεία είχε καταγράψει 107.000 πρόσωπα στη χώρα.