Περίπου 50 επίδοξοι μετανάστες κατάφεραν σήμερα να διασχίσουν τον μεθοριακό φράκτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο άκρο της Αφρικής, σε μια νέα μαζική εφόρμηση που πραγματοποίησαν, ανακοίνωσαν οι ισπανικές τοπικές αρχές.

Οι επίδοξοι μετανάστες εφόρμησαν σήμερα στις 02:45 τοπική ώρα (03:45 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισαν οι αρχές της Μελίγια σε ανακοίνωσή τους.

Ένας επίδοξος μετανάστης ηλικίας περίπου 20 ετών τραυματίστηκε όταν έπεσε από τον ύψους έξι μέτρων φράκτη.

"Η διάγνωση είναι καλή, ακόμη κι αν χρειαστεί να νοσηλευτεί για τραυματισμό στους οσφυϊκούς σπονδύλους", σύμφωνα με τις αρχές.

Οι άλλοι επίδοξοι μετανάστες που διέσχισαν τον φράκτη θα εγκατασταθούν σε ένα προσωρινό κέντρο υποδοχής μεταναστών, το οποίο στεγάζει σχεδόν 850 ανθρώπους (φωτό), σχεδόν τον διπλάσιο αριθμό από την κανονική του χωρητικότητα (480 άνθρωποι), διευκρίνισε εκπρόσωπος των αρχών της Μελίγια.

Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιαστεί οι προσπάθειες μεταναστών να περάσουν στην Μελίγια, οι οποίες αμαυρώνονται συχνά από ταραχές με την αστυνομία. Στις 11 Μαρτίου 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Μελίγια, μεταξύ των οποίων ένας 30χρονος από το Καμερούν, ο οποίος υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Η Μελίγια και η Θέουτα, ένας άλλος ισπανικός θύλακας επίσης στην ακτή του Μαρόκου, αποτελούν τα δύο μοναδικά χερσαία σύνορα μεταξύ της ΕΕ και της Αφρικής.

Σύμφωνα με οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στα τέλη του 2012 περίπου 20.000 ως 25.000 επίδοξοι μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική βρισκόντουσαν στο μαροκινό έδαφος.