Οκτώ νεκροί, πάνω από 60 τραυματίες και 19 αγνοούμενοι είναι απολογισμός έκρηξης σε δεκαώροφο κτίριο στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής.  

«Υπάρχουν οκτώ νεκροί. Η έρευνα στα ερείπια συνεχίζεται. Έχουμε μια λίστα 19 ατόμων που αναζητούνται από τις οικογένειές τους», δήλωσε η δήμαρχος του Ροζάριο -της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Αργεντινής- Μόνικα Φέιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου στην κεντρική εγκατάσταση του πολυώροφου κτιρίου. Το ωστικό κύμα από την ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα αρκετών κτηρίων στην περιοχή. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε μια ήσυχη περιοχή της πόλης των 1,2 εκατ. κατοίκων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η περιοχή σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το κατεστραμμένο κήίριο, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 9:30 τοπική ώρα (12:30 GMT), όταν οι περισσότεροι ένοικοι είχαν φύγει για τις δουλειές τους. Σε διαφορετική περίπτωση όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο απολογισμός των θυμάτων θα ήταν σαφώς πολύ βαρύτερος.

Πρόκειτια για «τη χειρότερη τραγωδία στην ιστορία της Ροζάριο», δήλωσε ο Αντόνιο Μπονφάτι, κυβερνήτης της επαρχίας Σάντα Φε όπου ανήκει το Ροζάριο. 

Το Ροζάριο μια οικονομικά ευημερούσα πόλη που περιβάλλεται από τον ποταμό Παρανά είναι το κέντρο της βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σόγιας.