Μια ημέρα μετά την παρουσίαση από την Ιαπωνία του ιαπωνικού αντιτορπιλικού/ ελικοπτεροφόρου «Ιζούμο», η Βόρεια Κορέα επέκρινε έντονα το Τόκιο, τονίζοντας ότι ξεπέρασε την «κόκκινη γραμμή».

Το «Ιζούμο», το οποίο παρουσιάστηκε στη Γιοκοχάμα χθες, κατά την 68η επέτειο της ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευάσει η χώρα από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε σχόλιό του, το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA αναφέρεται σε έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα τον περασμένο μήνα το ιαπωνικό υπουργείο 'Αμυνας, το οποίο ζητεί τη δημιουργία μιας «δύναμης αποτροπής» απέναντι στις βορειοκορεατικές βαλλιστικές απειλές.

"Δεν είναι τίποτα άλλο από μια τεράστια φάρσα από την πλευρά της Ιαπωνίας για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι θέλει να γίνει ένας στρατιωτικός γίγαντας, κάτι που υπερβαίνει τη γραμμή κινδύνου», πρόσθεσε το KCNA.

Το μήκους 248 μέτρων «Ιζούμο», το οποίο είναι υπό κατασκευή, θα τεθεί σε λειτουργία το 2015. Το κόστος ναυπήγησής του υπολογίζεται στα 900 εκατομμύρια ευρώ.