«Δεν θα πάει φυλακή ο Μπερλουσκόνι» δηλώνει ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου

«Δεν θα πάει φυλακή ο Μπερλουσκόνι» δηλώνει ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου

Δεν θα ζητήσει την φυλάκιση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου της Ρώμης, όπως δήλωσε ο αρχιεισαγγελέας του Μιλάνου Εντμόντο Μπρούτι Λιμπεράτι, στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «L' Espresso».

«Δεν πρόκειται για απόφαση που συνδέεται με το συγκεκριμένο άτομο, αλλά για μια γενικότερη αρχή, η οποία και εφαρμόζεται για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε ο Μπρούτι Λιμπεράτι.

Τα κύρια στοιχεία στα οποία βασίζεται η λογική αυτή, είναι το ότι ο ιταλός μεγιστάνας έχει ξεπεράσει το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας του και, παράλληλα, το μεγάλο, χρόνιο πρόβλημα υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν οι ιταλικές φυλακές.

Η Ιταλία, άλλωστε, έχει καταδικασθεί επίσημα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω του υπερπληθυσμού των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της. Με οδηγία του, τον περασμένο Ιανουάριο, ο αρχιεισαγγελέας της ιταλικής συμπρωτεύουσας κατέστησε σαφές ότι στις περιπτώσεις που είναι δυνατόν, στο εξής πρέπει να εφαρμόζονται εναλλακτικά στην φυλάκιση μέτρα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο